LDS Sharing Time Ideas for May 2015 Week 4: When I am confirmed I receive the gift of the Holy Ghost.

2015 Sharing Time Outline Theme: "I Know My Savior Lives"

May 2015 Sharing Time Topic: Principles and Ordinances of the Gospel Lead Me to Jesus Christ

May 2015 Scripture:  “We believe that the first principles and ordinances of the Gospel are: first, Faith in the Lord Jesus Christ; second, Repentance; third, Baptism by immersion for the remission of sins; fourth, Laying on of hands for the gift of the Holy Ghost” (Articles of Faith 1:4).

May Week 4 Topic:  When I am confirmed I receive the gift of the Holy Ghost.

Free Printables: (Printing Tip: Click on image to open and then save image to your computer.  You can then print the image from your computer.)

Prayerfully study and think about what the specific needs of your primary are and how you can teach them this doctrine.  

Sharing Time Instruction:

For this sharing time, I had a Family Home Evening I did that would work wonderful here. Here is the link: 

These are the little alterations I would make for it being a sharing time.  If you have a large primary you would not want to give every child a bell or a cup. But instead divide into two teams. Invite each team to send a spokesman up for each question. Invite them to use the bell or the cup, to ring in their answer.  Another thing you could do is make some warm fuzzies, here is the tutorial: Warm Fuzzy Tutorial.  Place a magnet on the back of the warm fuzzies as well as a question. Invite a primary child to come up and pick a warm fuzzy. Read the question and invite the primary to answer. Discuss the answer. Continue with each question. In closing invite the primary children to share their experiences they have had with the Holy Ghost.

Here are the questions with examples of answers (see printable for questions that could be added to the warm fuzzies.):

1- (This does not need to be included in the questions. It can be showed and discussed before the questions)  Show your family a picture of Confirmation.  Ask your family what the very special thing is that is happening in the picture?  (Answer: The girl is being confirmed a member of the church)

2-  What priesthood must a worthy male hold to perform the confirmation?  (Answer: Melchizedek Priesthood)

3-  What gift does someone receive when they are confirmed a member of the church? (Answer: The gift of the Holy Ghost)

4-  What does it mean to receive the gift of the Holy Ghost?  (Answer:  The the Holy Ghost can be your constant companion if you keep the commandments)

5-  How does the Holy Ghost speak to us?  (Answer: By a thought in our minds, By a feeling in our Heart, or sometimes we can hear the Holy Ghost)

6- Is the Holy Ghost a member of the Godhead? (Answer: Yes)

7- What is the Holy Ghost's role as a member of the Godhead? (Answer: "The Holy Ghost works in perfect unity with Heavenly Father and Jesus Christ, fulfilling several roles to help us live righteously and receive the blessings of the gospel." -

8-  What are some roles of the Holy Ghost? (Answer: He is a witness of Heavenly Father and Jesus Christ; He comforts us; He warns us of dangers; He guides us; It is through him we receive gifts of the spirit; Through his power we are sanctified when we repent; Help us know the truth; Testifies)

9-  What can I do to live my life so I can hear the Holy Ghost? (Answer: Keep the commandments, pray, read scriptures, attend church, follow the Savior, Intend to act upon the promptings etc.)

Click this link for past Sharing Time post: LDS Primary Sharing Time Ideas 

More ideas that could be used for this week's Sharing Time:

***Basic ideas for this sharing time came from the 2015 Outline for Sharing Time, you can find a link here: 2015 Outline for Sharing Time

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...